top of page

Rođendan Galerije Poreč

Updated: Sep 28, 2023


Zadnji vikend mjeseca lipnja proveli smo u slavljeničkom duhu zahvaljujući drugom rođendanu Galerije Poreč. Kako bismo obilježili ovu malu, ali značajnu prekretnicu organizirali smo niz događaja za velike i male.

Subotnje jutro obilježila je zanimljiva, ali i poučna predstava za djecu u izvedbi Udruge Birikina pod nazivom Priče iz starog kredenca. Stari nonin kredenac poslužio je kao prekrasna kulisa za pričanje najnevjerojatnijih priča, a po završetku predstave mališani su prisustvovali i radionici tijekom koje su napravili vlastito kazalište i lutke. Kao posebno iznenađenje, bila je i improvizirana predstava djece koja su sudjelovala na radionici što je posebno obradovalo roditelje, ali i tete iz Udruge Birikina. Osim radionice i predstave, djeca su se mogla preobraziti u prekrasna bića zahvaljujući oslikavanju lica.

U popodnevnim satima održana je još jedna radionica za djecu s morskom tematikom. Kartonski tanjuri, kamenčići, poneki šareni kartončić i tempere u nekoliko boja, uz malo mašte stvorili su raznorazne prekrasne morske životinje, ali i morsko dno. U večernjim satima za posebnu atmosferu pobrinuo se Gordan Gregurović Gogo koji je održao koncert u kojem su uživali svi posjetitelji centra Galerija Poreč.

Nedjelja je započela podjednako uzbudljivo, uz vrckavu Pipi koja je o svojim dogodovštinama pričala brojnoj publici u dječjoj predstavi Pipi Duga Čarapa. A kako bi se lakše podnijela podnevna vrućina, odmah nakon završetka predstave, započela je radionica izrade lepeza gdje su mališani pokazali svu svoju kreativnost.

No, rođendan Galerije Poreč ne bi bio rođendan da nije bilo i bogatog darivanja za sve posjetitelje centra.17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page