top of page

LAG „Južne Istre“ osmislio novo ruho poznatim slasticama

Updated: Sep 28, 2023



LAG „Južne Istre“ u sklopu projekta Domaće od malih nogu osmislio je recepte za zdrave slastice, a cilj projekta bio je stvaranje preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije. Provedba projekta trajala je dvije godine, od travnja 2019. godine do travnja 2021. godine, dok su na projektu, uz LAG „Južna Istra“, surađivale i ostale lokalne akcijske grupe (LAG-ovi) s područja Istarske županije, odnosno LAG „Središnja Istra“, LAG „Sjeverna Istra“ i LAG „Istočna Istra“.

LAG „Južne Istre“ u svojim aktivnostima, osim izrade studije i kulinarskih radionica, imao je i obavezu pripremiti i recepte za zdrave slastice. Naime opće je poznata dječja želja za slatkim, ali kako je uspješno utažiti, a pritom pazeći na nutritivne vrijednosti koje dijete unosi?

Chef Robert Perić u tu je svrhu za LAG „Južne Istre“ osmislio i pripremio pet recepata za ukusne slastice koje svi poznajemo, no u nešto zdravijem izdanju. Za provedbu ove aktivnosti snimili smo video recepte za muffin od jogurta i maslinovog ulja bez maslaca, panna cottu od jogurta sa želiranim umakom od malina, madeleine sa bananom i maslinovim uljem, tortu od heljdinog brašna i muffin od čokolade i suhih marelica.

​Jogurt i voće, malo drugačiji izbor žitarica te slastice bez liječnih proizvoda, sastojci su koji će klasičnu slasticu pretvoriti u puno zdraviju varijantu. Recepti su brzi i jednostavni, ne zahtijevaju mnogo vremena i sastojaka, a u njihovoj pripremi mogu sudjelovati i djeca. Provjereno.

Upravo ih jednostavna i brza priprema čini prikladnima za pripremu u kuhinjama vrtića i škola, kao i za pripremu kod kuće.

​Video recepte za pripremu ovih ukusnih, a zdravih slastica, možete pronaći na sljedećim likovima:


44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page