top of page

Održan ECVSMR znanstveni kongres

Updated: Sep 28, 2023


ECVSMR ili Europski koledž veterinarske sportske medicine i rehabilitacije, svoj znanstveni kongres održava po treći put, ali po prvi puta u Hrvatskoj. U Puli su se, na nekoliko lokacija u gradu, od 29. rujna do 1. listopada okupili stručnjaci iz područja veterinarske sportske medicine i rehabilitacije radi edukacija i umrežavanja.

Na godišnjem skupu okupilo se više od 200 međunarodnih vrhunskih stručnjaka iz cijelog svijeta, a kongres je bio namijenjen doktorima veterinarske medicine, stažistima i specijalizantima te studentima, s ciljem predstavljanja najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz područja sportske medicine i rehabilitacije pasa i konja.

Prvi dan, tzv. Pre-congress day, održale su se radionice iz područja sportske medicine i rehabilitacije pasa i konja, dok je u 18 sati predstavljena knjiga Essential Facts of Equine Physical Therapy, Rehabilitation and Sports Medicine. Večer se potom nastavila uz prijem dobrodošlice te podjelom VAHL (The Veterinary Academy of Higher Learning) nagrada.

Na kongresu je gostovalo 30tak vrhunskih predavača iz brojnih europskih zemalja s temama vezanim uz dijagnostiku, oboljenja mišićno skeletnog sustava, liječenje i rehabilitaciju. Govorilo se i o najnovijim spoznajama vezane uz prevenciju i dijagnostiku oboljenja sportskih konja i pasa. Posljednji dan kongresa bio je posvećen radnim psima, od njihova treninga, prehrane pa do ozljeda i ostalih izazova.




36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page