top of page

Obilježavanje 20 godina Istarske razvojne agencije



Istarska razvojna agencija proslavila je punih 20 godina rada, a navedeni se jubilej obilježio višednevnim raznovrsnim programom u razdoblju od 10. do 12. prosinca 2019. godine. Sam program obilježavanja godišnjice fokusiran je bio najvećim dijelom na korisnike mjera i programa podrške poduzetništvu, a započeo je zanimljivom panel diskusijom pod naslovom „Od IDejA do uspjeha“, koja se održala 10. prosinca 2019. godine u sjedištu tvrtke Infobip d.o.o. u Vodnjanu. U središtu ovog događanja bili su svi bivši i sadašnji korisnici poduzetničkih inkubatora IDA-e s ciljem umrežavanja i rasprave o izazovima i prilikama te primjerima dobre prakse svijeta poduzetništva za početnike.

Drugi dan bio je posvećen temama ulaganja IDA-e u istraživanje i razvoj te popularizaciju znanosti i inovacija u Istarskoj županiji. Tom prigodom u laboratorijima METRIS-a u Puli održana je tematska prezentacija za studente te Dan otvorenih vrata i pokusi iz kemije i fizike za učenike u Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije. Isti dan bilo je i veliko finale Start-up akademije u Rovinju, kada se dodjelila nagrada za početak realizacije najbolje poduzetničke ideje.

Svečanost obilježavanja 20 godina IDA-e završena je 12. prosinca 2019. godine, panel diskusijom u Svetim Srcima u Puli, na temu „(I)STRAtegija 2030. – Budućnost poduzetničke Istre“. Na panelu su o izazovima i prilikama za razvoj gospodarstva govorili Gordana Deranja, predsjednica uprave tvrtke Tehnomont d.d., Silvio Kutić, predsjednik uprave Infobip d.o.o., Boris Žgomba, predsjednik uprave Uniline d.o.o., prof.dr.sc. Lorena Mošnja Škare, prorektorica pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule te dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page