top of page

Predstavljanje projekta Arca Adriatica na Biograd Boat Showu

Updated: Sep 28, 2023


Za Turističku zajednicu Kvarnera organizirali smo nastup na sajmu Biograd Boat Show koji se održao od 20. do 24. listopada, a što je i bila jedna od aktivnosti unutar europskog projekta Arca Adriatica iz programa Interreg Italija-Hrvatska.

Održan po 23. put u Marini Kornati u Biogradu na Moru, Biograd Boat Show slovi kao najveći nautički sajam u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, ponovno zasjavši s izložbom brodova u moru, štandovima izlagača na gatovim i na prostoru treće najveće marine u Hrvatskoj. Izložba je ugostila više od 300 registriranih izlagača, te brojne svjetske i hrvatske premijere plovila. Manifestacija je od iznimnog značenja za hrvatsku nautiku i turizam uopće, a ove se godine može pohvaliti i rekordnom posjećenošću.

I ovogodišnji Biograd Boat Show je u znaku „4 sajma u jednom“, sjedinjujući na jednom mjestu izlagački sajam brodova i opreme, kongresni, charter i business to business, odnosno: Biograd Boat Show – izlagački sajam, 5. Dani hrvatske nautike – kongresni sajam, Croatia Charter Expoa – charter sajam i Biograd B2B – poslovni sajam, što dovoljno govori o njegovoj tradiciji, snazi, prepoznatljivosti i konkurentnosti, odlike zbog kojih smo ga odabrali za prezentaciju projekta Arca Adriatica.

Cilj sudjelovanja bio je upoznati posjetitelje s projektom, projektnim ciljevima i onim što je već dosad postignuto poput 23 renovirane tradicijske barke, što kroz projekt Mala Barka koji je prethodnik Arce Adriatice, što kroz samu Arcu Adriaticu, održane su brojne regate tradicijskih barki, izrađeni video spotovi za promociju projekta kao i letak sa svim manifestacijama hrvatskih i talijanskih partnera. Uz Turističku zajednicu Kvarnera na Biograd Boat Showu bili su i predstavnici Ekomuzeja „Kuća o batani – Casa della batana“ iz Rovinja i predstavnici Općine Tkon.

Glavni cilj projekta Arca Adriatica razvoj je zajedničkog turističkog proizvoda koji se temelji na načelima društvene i ekološke održivosti i koji u isto vrijeme valorizira, čuva, štiti i promiče maritimnu baštinu. Kroz projekt povećava se i dostupnost pomorske baštine zahvaljujući virtualnim i otvorenim muzejima te interpretacijskim centrima.

Za nastup na sajmu realizirali smo sljedeće:

- Organizacija puta i smještaja

- Najam televizora

- Mesh s popisom tradicijskih regata hrvatskih partnera u projektu

- Četiri roll upa, dva na hrvatskom, dva na talijanskom jeziku

- Zastavice

- Naljepnicu za pult

38 views0 comments

Comments


bottom of page