top of page

Projekt Mine Tour


Mine Tour je prekogranični turistički proizvod kojemu je cilj povezivati rudarsku, prirodnu i kulturnu baštinu Labina i Litije u Sloveniji. Posjetiteljima će interpretacijom prirodnog i kulturnog bogatstva rudnika i rudarskog života te odgovarajućih popratnih aktivnosti omogućiti kvalitetno iskustvo i jedinstven doživljaj upoznavanja rudarske baštine.

U sklopu projekta izradit će se dva itinerara, jedan u Labinu i drugi u Litiji, a onaj u Labinu uključivat će razgledavanje nadzemnih dijelova rudničke infrastrukture, kroz storytelling turu, ali i uz pomoć storytelling mape. Mapu smo osmislili da prati storytelling turu gdje je za svaku točku napisan krati opis, na jednostavan i zanimljiv način, prepričavajući neku anegdotu ili povijesni događaj. Dizajn je u skladu s temom pa prevladava crna dok joj plavo-tirkizna boja dodaje dašak razigranosti. Jednostavan plan grada Labina omogućava lakše snalaženje u prostoru, a važnije građevine su skicirane kako bi se naglasile. Na stražnjoj strani storytelling mape nalazi se popis svih ugostitelja koji su se uključili u projekt i koji imaju ponudu vezanu uz rudarstvo.


Za Mine Tour projekt izradili smo i marketinški plan koji nastoji riješiti izazov neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine, kako u Labinu tako i u Litiji. Nedostaje i prekogranična promocija, suradnja među akterima na nacionalnoj i prekograničnoj razini što se također nastoji riješiti marketinškim planom, a sve s ciljem aktivnog očuvanja rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda.

Kako bi projekt što bolje zaživio nužno je da ga i lokalno stanovništvo prihvati, a potom i dalje prenosi na turiste odnosno posjetitelje Labina. Upravo stoga organizirali smo i trodnevnu edukaciju za vodiče. Na edukaciji se nastojalo predstaviti projekt i njegove ciljeve, ali i podučiti sve polaznike o storytellingu i kako na zanimljiv i inovativan način prezentirati rudarsku baštinu Labina. Osim teorijskog, odrađen je i praktični dio, kada se prošlo cijelom turom tijekom koje je storyteller pokazao kako bi cjelokupan doživljaj trebao izgledati.



46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page